Telefoon 06 139 70 710         Email info@DFNBV.nl

Huisvesting 3 locaties Politiedienstencentrum (september 2017)

Het Politiedienstencentrum ondersteunt het “blauwe”werk van de Politie. Alle ICT, FM, HR en Finance afdelingen vallen onder deze Eenheid. Grotendeels decentraal werkend, in de Eenheden zelf, maar ook zo’n 2.500 Fte zijn centraal gehuisvest. Deze organisatie-opbouw komt voort uit de reorganisatie van de (Nationale) Politie. Om die ondersteuning maximaal te kunnen realiseren is een stevig en ambitieus programma neergezet waarmee in vliegende vaart de centrale huisvesting gerealiseerd kan worden. De centrale locaties zijn vastgesteld voor Rotterdam (waar ook  de dienstleiding gehuisvest wordt), Zwolle (met als accent de drie servicedesks) en Eindhoven (nog tijdelijk, maar gericht op ICT).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als programma/projectmanager heb ik leiding gegeven aan het team dat als opdrachtgever voor ontwerp en realisatie van de drie locaties is samengesteld. Bij deze opdracht kwamen alle aspecten van huisvesting, bouw en organisatie-ontwikkeling samen. De locaties zijn gehuurd van drie verschillende eigenaren en dus veel afstemming en overleg met de commerciële vastgoedwereld. Daarnaast interne ontwikkeling van het huisvestingsconcept in co-creatie met medewerkers. Tevens aandacht voor duurzaamheid, kostenbeheersing, maatschappelijke impact, etc. etc. Kortom een uitdaging om in een tijdsbestek van 1,5 jaar drie gebouwen gebruiksklaar te maken van respectievelijk ca. 25.000 m2, 12.000 m2 en 5.000 m2 BVO in een (publieke) corporate omgeving.

 

Met de officiële opening van het PDC Rotterdam is dit programma afgesloten. Voor een impressie van de opening:

 

https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/12/00-opening-pdc-locatie-rotterdam.html

 


< Ga terug
Neem contact op
DFN

Vastgoed en management

Programma-, asset- of projectmanager voor diverse vastgoedontwikkelingen in Nederland. Verbinden van ontwikkelaars en gebruikers, om richting te geven aan complexe vastgoedvraagstukken.

Meer informatie

DFN

Strategisch advies

Van de inrichting van een projectorganisatie tot een second opinion op aanbestedingsvraagstukken. Strategisch advies voor vastgoedvraagstukken, maar ook: audits, teamevaluaties en workshops.
Meer informatie

 

 

DFN

Assetmanagement

Hulp bij het vaststellen van prestatie-indicatoren en het inzichtelijk maken van de bijbehorende resultaten, vanuit een ruime ervaring in programma- en (multi)projectmanagement.

Meer informatie

Partner van
MVO
RICSPPWL